Vyhořelou restauraci pomáhají zachránit malé pivovary i konkurence

Michal Pagáč a Ladislav Vrtiš se synem v restauraci La Farma. Foto: Ludvík Hradilek, zdroj: Aktuálně.cz

“Byl jsem v šoku úplně stejně, jako když předtím hořelo,” říká majitel restaurace La Farma Michal Pagáč po té, co se mu jeden ze štamgastů rozhodl pomoci zachránit podnik, který po měsíci provozu vyhořel. Spoluvlastník plzeňského minipivovaru Raven Ladislav Vrtiš oslovil kolegy pivovarníky, aby pomohli tím, že darují své pivo. Tak se také stalo a další pomoc následuje, dokonce od konkurence…

“Jsou to obrovští srdcaři, líbí se mi, co a jak tam dělají. Hlavně jsem si uvědomil, co bych dělal já, kdyby mi po prvním měsíci fungování shořela půlka pivovaru. Nejspíš bych si to šel hodit do lesa,” říká muž, který organizuje pomoc pro vyhořelou restauraci.

Celý příběh si přečtěte na stránkách Aktuálně.cz

Slova majitele vyhořelé restaurace:

“Vážení přátelé a fanoušci,
velice si vážíme podpory a všeho, co pro nás děláte. Přiznám se, že ještě minulý týden jsem si myslel, že lidé už se starají pouze sami o sebe a nikoho nezajímá jaké máte problémy. Byl to pro mě tedy hned druhý šok po požáru, když jsem zjistil, že Pivovar Raven pro nás uspořádal tuto akci. Je spoustu dalších partnerů, kteří se na tom nyní podílí. Jsem asi stále v šoku z toho, co se děje. Vážím si toho, že mám kolem sebe takové lidi. Asi tady teď nedokážu napsat všechno, co to pro mě znamená a co bych chtěl říct. Ale prozatím MNOHOKRÁT DĚKUJI za novou naději.